Parohia Romano-Catolică din Rădăuți are în componența sa 4 filiale.
Voievodeasa
Hramul
„Sfinții Petru și Paul”
Localitatea Voievodeasa, numită până la finele anului 1940 Fürstenthal, s-a format între anii 1802-1808. Numele localității provine de la numele pârâului Voievodeasa. Conform unei tradiții, se spune că o prinţesă, al cărei nume nu este cunoscut, s-ar fi rătăcit în această vale şi până a fost găsită de tatăl ei a fost adăpostită de nişte păstori. De atunci acestei văi i s-a spus
„Valea Voievodesei”
sau
„Valea Prinţesei”
.
Primii colonişti germani sosiți în această vale, lungă de aproximativ zece kilometri şi străjuită într-o parte de o creastă înaltă, au fost foarte încântați de frumuseţea zonei. Un loc încântător, idilic, bogat înzestrat într-o frumuseţe naturală şi un aer parfumat de munte. Ei i-au zis Fürstenthal.
Ca şi existenţă juridică, Parohia Romano-Catolică din Fürstenthal îşi are începutul în anul 1821, când a fost emis de la Viena decretul de înființare.
După semnarea la 22 octombrie 1940 a convenţiei româno- germană privitoare la repatrierea populaţiei de origine germană din Bucovina de Sud şi Dobrogea, din Fürstenthal (Voievodeasa) au plecat 2530 de etnici germani. După anul 1940 urmează o nouă recolonizare a locului, de această dată cu populație românească venită în special din Sucevița și Marginea. Întrucât, prin plecarea masivă a etnicilor germani, la Voievodeasa au rămas foarte puțini catolici, la 2 octombrie 1943, Episcopia Romano-Catolică de Iași, care, printr-un act publicat în Monitorul Oficial nr. 231, a reorganizat parohiile din Bucovina, desființează, parohia Fürstenthal fiind transformată în filială a parohiei Rădăuţi.
Biserica din Voievodeasa cu hramul
„Sfinții Apostoli Petru și Paul”
a fost zidită în anul 1850 și sfințită la data de 28 august 1887 de către episcopul Kozielko Puzyna de la Lemberg (Lvov).
Biserica a fost zidită în spatele unei capele mai vechi, din lemn, construite în anul 1820 și dărâmată în anul 1865. În timpul zidirii bisericii, paroh la Voievodeasa era pr. Ignaz Seidel.
În anul 1946 biserica din Voievodeasa a fost ocupată de către ortodocși fără niciun fel de acte sau aprobări din partea Episcopiei Catolice din Iaşi.
După căderea regimului comunist, în urma unui proces, în anul 1995, biserica a fost retrocedată. Reparația ei a durat 10 ani.
La 3 iulie 2005 a fost sfințită de către PS Petru Gherghel - Episcopul Diecezei Iași.
Putna
Hramul
„Coborârea Duhului Sfânt”
Până la trecerea Bucovinei în administrarea Imperiului austro-ungar din anul 1774, la Putna nu trăia nicio familie catolică.
Primele 11 familiile catolice s-au stabilit aici de abia între anii 1802-1803, când noua administrație imperială a iniţiat un amplu proces de dezvoltare economică a provinciei Bucovina și pentru realizarea căruia au fost aduşi colonişti germani, poloni, unguri, slovaci, care au înfiinţat fabrici, ateliere meşteşugăreşti şi gospodării agricole.
În anul 1825, în spatele Mănăstirii Putna, la marginea pădurii Glodu, a fost construită o capelă din lemn şi a fost amenajat un mic cimitir catolic îngrădit. În timpul celui de al doilea Război Mondial, soldaţii ruşi au distrus atât capela, cât şi cimitirul catolic, întrucât prin acel loc au transportat buştenii din pădure pe care-i încărcau în vagoanele pregătite pentru a pleca în Uniunea Sovietică.
Capela din lemn s-a dovedit în timp neîncăpătoare pentru catolicii de aici, al căror număr sporise mult. Astfel, în anul 1906, a fost cumpărată o parcelă de teren, pe care se intenţiona ridicarea unei biserici zidite, mult mai mari. Anii primului Război Mondial, unirea Ducatului Bucovina cu Regatul României şi criza economică ce a urmat, au amânat construirea bisericii. De abia între anii 1928-1930 biserica este zidită, cu mari eforturi din partea creştinilor catolici din Putna.
La 22 septembrie 1935, la solicitarea parohului din Gura Putnei, pr. Francisk Łuczko, episcopul Mihai Robu sfinţeşte această biserică cu hramul
„Coborârea Duhului Sfânt”
.
În anul 1940, majoritatea familiilor germane catolice care trăiau în această zonă au fost strămutate. Parohia din Gura Putnei a fost desfiinţată şi transformată în filială a Parohiei Romano-Catolice din Rădăuţi. Putna, de asemenea, a intrat în componenţa parohiei catolice din Rădăuţi.
Între anii 2013-2014, la iniţiativa familiei catolice Ioan şi Elena Zaremba din Voievodeasa, biserica beneficiază de o restaurare şi ameliorare majoră, atât la exterior, cât şi în interior.
În ziua de Rusalii, 8 iunie 2014, episcopul auxiliar Aurel Percă a sfinţit acest lăcaş de cult..